Overslaan en naar de inhoud gaan

Onderhoud zuurstoftherapie

Tips

Door goed onderhouden en dus ook goed functionerende apparatuur heeft u optimaal profijt van uw therapie.

Onderhoudstips Zuurstoftherapie

Verbruiksartikelen

Neusbrillen en verlengslangen dienen bij veelvuldig (continu) gebruik regelmatig te worden vervangen. De neusbril om de vier tot zes weken, verlengslangen om de drie maanden. Neem voor de bestelling van nieuwe verbruiksartikelen tijdig contact op met onze klantenservice.

Bevochtigers en vochtvangers

Bevochtigers en vochtvangers dienen minimaal eenmaal per week te worden ontsmet door onderdompeling in een desinfecterende oplossing (bijvoorbeeld water met Dettol of een beetje bleekmiddel). Spoel zorgvuldig schoon met lauw water en laat de gereinigde producten goed drogen.

Apparatuur

De zorgmedewerker van VitalAire verricht het jaarlijks onderhoud aan de geleverde apparatuur. Zodra uw apparaat aan onderhoud toe is, zal onze klantenservice met u contact opnemen om dit onderhoud bij u thuis uit te voeren. Hierbij wordt de apparatuur gecontroleerd op de algehele werking en worden eventuele aanwezige filters vervangen. Ga nooit zelf sleutelen aan apparatuur, maar maak een afspraak met een van onze speciaal hiervoor opgeleide medewerkers.