Overslaan en naar de inhoud gaan

Pilot Value Based Healthcare van start in vier ziekenhuizen

VitalAire is een pilot gestart in vier ziekenhuizen rond Value Based Healthcare (VBHC) binnen de OSA-zorg. De cliënt staat binnen het gehele zorgproces centraal, waarbij de focus nadrukkelijk ligt op wat voor de cliënt zelf belangrijk is. Op deze manier kunnen we de waarde van de zorg voor cliënten zo hoog mogelijk maken.

Een zo hoog mogelijke waarde van zorg voor de cliënt vormt dus de basis van VBHC. Daarom hebben wij voorafgaand aan de pilot in kaart gebracht wat onze cliënten belangrijk vinden bij hun OSA-therapie. De hoge respons op dit onderzoek was voor ons hét bewijs dat cliënten erg betrokken zijn bij hun therapie. Voor de pilot kunnen wij de zorg zo naar de wensen van de cliënten inrichten op het gebied van de therapie, ondersteuning, communicatiekanalen en contactmomenten.

De eerste resultaten van de pilot zijn erg positief. Zo ontvingen wij deze review van een cliënt:

"Ik ben de afgelopen vier weken prima geholpen. Ik vond het prettig om in het begin vaak contact te hebben. Dit was zeker niet te veel en ook niet te weinig, precies goed. Er werd goed naar mij geluisterd en de problemen werden snel verholpen. Ik ben hierdoor snel gewend geraakt aan het apparaat. Ik ben zeer tevreden. Ik voel mij gehoord en begrepen. Fijn dat er na drie maanden nogmaals een bezoek gepland is, zodat ik nog eens een bevestiging krijg of ik wel of niet goed bezig ben. Ik weet jullie tussentijds ook te vinden, mochten er nog problemen zijn. Ik zie de toekomst zonnig en uitgerust tegemoet!”

De komende maanden gaat VitalAire samen met de betrokken ziekenhuizen én met nieuwe ziekenhuizen hard aan de slag om het principe van Value Based Healthcare de standaard te maken. Het centraal stellen van de cliënt moet leiden tot een hogere therapietrouw en daarmee tot een effectievere therapie. 

Benieuwd wat VitalAire voor u kan betekenen, bijvoorbeeld op het gebied van Value Based Healthcare? Neem contact met ons op voor al uw vragen.
 

Learn more about