Overslaan en naar de inhoud gaan

CPAP-therapie bij slaapapneu

Helpt ademstops te voorkomen

Slaapapneu

Over slaapapneu

Bij het obstructief slaapapneusyndroom (OSA of slaapapneu) blokkeren de bovenste luchtwegen tijdens het slapen. Dit geeft ademhalingsproblemen en zorgt voor een onrustige nacht, met ademstilstanden die lang duren (meer dan 10 seconden tot wel enkele minuten) en/of vaak voorkomen (5 tot 60 keer per uur). Ademstops (apneus) en bijna-ademstops (hypopneus) tijdens de nacht kunnen leiden tot gezondheidsproblemen.  Een efficiënte therapie bij slaapapneu is dus noodzakelijk.

CPAP-therapie

Continuous Positive Airway Pressure (CPAP) betekent letterlijk ‘voortdurend positieve druk in de luchtwegen’. CPAP is bedoeld om de ademhaling ’s nachts te ondersteunen. CPAP-therapie is de meest ingezette behandeling bij slaapapneu. Het CPAP-apparaat verhoogt de luchtdruk in de neus- en keelholte, zodat de keelholte niet wordt afgesloten en de ademhaling op gang blijft. Dit helpt om apneus (ademstilstanden) en hypopneus te voorkomen

Het is belangrijk om op de juiste manier met de therapie en de CPAP-apparatuur om te gaan. Dit zorgt voor een effectieve behandeling, met betere nachtrust en meer vitaliteit tot gevolg. VitalAire beschikt over gespecialiseerde verpleegkundigen die u helpen met heldere voorlichting en continue begeleiding. Indien gewenst komen zij bij u thuis voor ondersteuning bij uw CPAP-therapie.

Goed uitgerust.