Overslaan en naar de inhoud gaan

Onderhoud zuurstoftherapie

Tips voor een efficiënte therapie

Voor een optimale therapie is goed onderhoud van uw zuurstofapparatuur zeer belangrijk. Op deze pagina vindt u enkele tips voor goed functionerende apparatuur.

Onderhoudstips Zuurstoftherapie

Verbruiksartikelen

Vervang neusbrillen en verlengslangen regelmatig bij een continu gebruik. De neusbril moet in ieder geval om de vier tot zes weken worden vervangen, verlengslangen om de drie maanden. Neem voor de bestelling van nieuwe verbruiksartikelen tijdig contact op met onze klantenservice.

Bevochtigers en vochtvangers

Ontsmet een bevochtiger en vochtvanger minimaal eenmaal per week door deze onder te dompelen in een desinfecterende vloeistof (bijvoorbeeld water met Dettol of een beetje bleekmiddel). Spoel de onderdelen zorgvuldig schoon met lauw water en laat ze goed drogen aan de lucht.

Apparatuur

VitalAire verzorgt het jaarlijkse onderhoud van de geleverde zuurstofapparatuur. De klantenservice zal contact met u opnemen als uw apparaat toe is aan onderhoud. Dit onderhoud wordt bij u thuis uitgevoerd. Het zuurstofapparaat wordt gecontroleerd op algehele werking en eventuele filters worden vervangen. Is er iets kapot aan uw zuurstofapparaat? Ga nooit zelf sleutelen aan de apparatuur, maar maak een afspraak met een van onze medewerkers.