Overslaan en naar de inhoud gaan

Uitgelicht: Philips NightBalance bij positieafhankelijke OSA

Als totaalleverancier op het gebied van OSA willen wij zowel de cliënt als voorschrijver zoveel mogelijk ondersteunen. Bijvoorbeeld in het geval van de Philips NightBalance, die steeds meer wordt ingezet als behandelmethode bij positieafhankelijke obstructieve slaapapneu (POSA). De Philips NightBalance wordt volledig vergoed. VitalAire heeft hiervoor contracten met alle zorgverzekeraars in Nederland.

De NightBalance is een klinisch gevalideerd alternatief voor de behandeling van POSA. Het apparaat gebruikt lichte trillingen om cliënten te stimuleren een andere slaappositie in te nemen, om zo apneus te  voorkomen. De NightBalance is een maskervrije behandelmethode bij POSA en daarmee een comfortabel en eenvoudig alternatief voor cliënten.

VitalAire verzorgt de levering en controle van de NightBalance-therapie. Onze gespecialiseerde verpleegkundigen begeleiden de proefperiode voor cliënten en vormen het aanspreekpunt voor tips en informatie rond de therapie. VitalAire verzorgt de jaarlijkse vervanging van toebehoren en monitort de therapietrouw en -effectiviteit. Zo wil VitalAire er alles aan doen om de cliënt een zo aangenaam mogelijke therapie te bieden en om de voorschrijver (longartsen en KNO-artsen) zoveel mogelijk te ondersteunen.

Bijna de helft van alle mensen met OSA heeft positieafhankelijke slaapapneu. De NightBalance stimuleert de cliënt met lichte trillingen om op de zij te slapen. Dit voorkomt dat de luchtwegen blokkeren en dat de ademhaling wordt verstoord. Uit onderzoeken blijkt dat 70% van de gebruikers op lange termijn minder last heeft van de meest voorkomende symptomen bij POSA.

Een goede en duidelijke informatievoorziening is voor VitalAire een belangrijke voorwaarde voor een zo aangenaam en efficiënt mogelijke therapie. Daarom bieden wij onder meer handige instructievideo’s aan rond de inzet van onze therapieën. Voorschrijvers kunnen cliënten verwijzen naar deze video’s ter ondersteuning van hun therapie. Bekijk hieronder de instructievideo van VitalAire voor het gebruik van de NightBalance in combinatie met de app.

Learn more about