Overslaan en naar de inhoud gaan

Uitgelicht: ResMed AirSense 10 AutoSet for Her. Behandeling van slaapapneu-symptomen bij vrouwen

Wist u dat de symptomen van OSA bij vrouwen vaak anders zijn dan bij mannen? Toch bestond er lang geen aparte behandelmethode voor vrouwen met obstructieve slaapapneu. Speciaal hiervoor heeft ResMed de AirSense™ 10 AutoSet for Her ontwikkeld. Een OSA-apparaat dat zich volledig richt op de behandeling van symptomen die vaak voorkomen bij vrouwen met slaapapneu. VitalAire heeft dit ResMed-apparaat in het assortiment.

Uit onderzoek blijkt dat vrouwen minder volledig obstructieve apneus hebben dan mannen. Door de menopauze of hormonale onevenwichtigheden hebben vrouwen daarentegen vaak meer hypopneus (minder lucht door vernauwing van de luchtpijp) en stroombeperking. De AirSense 10 AutoSet for Her is speciaal ontwikkeld om deze symptomen te behandelen. Het apparaat heeft een gevoeliger stroomalgoritme waardoor hypopneus en stroombeperkingen beter worden opgepikt dan bij standaard CPAP-apparaten.

De resultaten van deze behandelmethode zijn tot nu toe zeer positief. Door de specifieke kenmerken van het ResMed-apparaat, kan de AirSense 10 AutoSet for Her bovendien ook geschikt zijn voor mensen met gevoelige luchtwegen, astma, COPD of longemfyseem.

Voor meer informatie of vragen kunt u gerust contact opnemen met uw accountmanager van VitalAire.
 

Learn more about