Overslaan en naar de inhoud gaan

Value Based Healthcare

Een nieuw perspectief op de zorg

Air Liquide Healthcare is voorloper op het gebied van Value Based Healthcare. Wij geloven dat Value Based Healthcare een duurzame en toekomstbestendige inrichting van de zorg mogelijk maakt. De afgelopen periode hebben wij in samenwerking met meerdere ziekenhuizen uitgebreide pilots gedraaid. De positieve resultaten bewijzen waarom wij hard werken om van VBHC de standaard in de zorg te maken.

Wat is Value Based Healthcare?

Value Based Healthcare (VBHC) draait om het creëren van een zo hoog mogelijke waarde van zorg voor patiënten. De zorg wordt ingericht op basis van wat voor de patiënt zelf belangrijk is, bijvoorbeeld op het gebied van de therapie, ondersteuning, communicatiekanalen en contactmomenten. Op deze manier stelt VBHC de patiënt echt centraal tijdens de gehele therapie. Door de patiënt centraal te stellen, ervaart de patiënt een hogere waarde van zorg. De patiënt en belanghebbenden zijn nauw bij het zorgproces betrokken. Dit leidt tot een hogere therapietrouw en daarmee tot een effectievere therapie.

VitalAire Nederland - Value Based Healthcare

Eerst de persoon, dan de patiënt

Air Liquide Healthcare is in Nederland pionier op het gebied van VBHC. Wij willen samen met de Nederlandse ziekenhuizen van VBHC de standaard in de zorg maken. De afgelopen maanden hebben wij samen met vier ziekenhuizen een pilot gedraaid rond Value Based Healthcare binnen de OSA-zorg. De resultaten zijn zeer positief. Patiënten voelen zich gehoord en ervaren een hogere kwaliteit van zorg. Zo ontvingen wij onder meer deze review van een patiënt:

"Ik ben de afgelopen vier weken prima geholpen. Ik vond het prettig om in het begin vaak contact te hebben. Dit was zeker niet te veel en ook niet te weinig, precies goed. Er werd goed naar mij geluisterd en de problemen werden snel verholpen. Ik ben hierdoor snel gewend geraakt aan het apparaat. Ik ben zeer tevreden.
Ik voel mij gehoord en begrepen. Fijn dat er na drie maanden nogmaals een bezoek gepland is, zodat ik nog eens een bevestiging krijg of ik wel of niet goed bezig ben. Ik weet jullie tussentijds ook te vinden, mochten er nog problemen zijn. Ik zie de toekomst zonnig en uitgerust tegemoet!”

De komende periode staat voor Air Liquide in het teken van het opschalen van VBHC in meerdere ziekenhuizen. Dit doen wij altijd in nauwe samenwerking met de ziekenhuizen én de zorgprofessionals. Met behulp van hun ervaringen en feedback kunnen wij de VBHC-aanpak steeds verder verbeteren. Zo kunnen wij samen de zorg nog beter afstemmen op de voorkeuren van de patiënt en zorg verlenen vanuit dit nieuwe perspectief. Daar gaan wij bij Air Liquide elke dag voor, omdat onze patiënten meer zijn dan hun ziekte en hun therapie.

Wilt u meer weten over Value Based Healthcare en hoe Air Liquide u kan ondersteunen bij het implementeren van deze nieuwe manier van zorg verlenen? Neem contact met ons op voor al uw vragen.

Direct contact opnemen