Overslaan en naar de inhoud gaan

Behandeling met zuurstof

Haal het beste uit je adem

Een betere kwaliteit van leven door een vrijere en betere ademhaling

Zuurstoftherapie

Kortademigheid, benauwdheid, onrust, verwardheid, sufheid. Het zijn symptomen die kunnen duiden op een zuurstoftekort. De zuurstof die we inademen, komt via de longen in het bloed terecht. Het bloed stuurt de zuurstof naar plekken waar energie nodig is, zoals naar spieren of organen. Bij bepaalde ziektebeelden komt er niet voldoende zuurstof in het bloed terecht. Een zuurstoftekort leidt tot benauwdheid, vermoeidheid en/of een stijging van de bloeddruk. Dit kan gezondheidsproblemen veroorzaken bij het hart en andere organen. Een effectieve therapie is dus erg belangrijk. Zuurstoftherapie wordt ingezet om het tekort aan zuurstof te ondervangen.

Zuurstof gebruiken tijdens uw therapie

Zuurstoftherapie wordt voorgeschreven door de behandelend arts. De arts bepaalt de voorgeschreven hoeveelheid zuurstof. Voor een effectieve therapie is het noodzakelijk om u aan de voorgeschreven hoeveelheid zuurstof te houden. Bij zuurstoftherapie komen een aantal belangrijke regels kijken. U mag bijvoorbeeld niet roken in de buurt van een zuurstofapparaat, vanwege de brandbaarheid van de zuurstof. VitalAire vindt het belangrijk dat u een optimale en effectieve therapie volgt. Onze medewerkers geven u bij de levering van de zuurstofvoorziening een heldere instructie over het gebruik en het onderhoud van de apparatuur.

Download hieronder de brochure Zuurstoftherapie van VitalAire voor meer tips rond uw zuurstoftherapie.

Haal het beste uit je adem met VitalAire

PDF - 539.09 KB

Verschillende vormen van toediening

VitalAire levert medicinale zuurstof en zuurstofconcentratoren volgens de geldende richtlijnen en protocollen. In overleg met uw arts wordt bepaald welke vorm van zuurstoftoediening het beste bij u past. Dit kan bijvoorbeeld een concentrator, een draagbare fles of een tank vloeibare zuurstof zijn. Het is afhankelijk van uw (medische) situatie welke vorm van zuurstoftherapie wordt voorgeschreven door de arts.

Zuurstof wordt ingeademd door een neusbril, neuskatheter of gelaatsmasker. VitalAire verzorgt de levering van de zuurstofvoorziening plus toebehoren. Als een aparte bevochtiger nodig is bij de zuurstoftherapie, verzorgen wij dit eveneens.