Overslaan en naar de inhoud gaan

Update m.b.t. veiligheidsmelding Philips CPAP/BIPAP (14-7)

Op 19 juni hebben we meer informatie gegeven over de vervolgstappen na de veiligheidsmelding van Philips voor bepaalde slaapapneu- en beademingsapparaten. Via dit nieuwsbericht geven wij u graag een update.

In Nederland werken wij samen met Philips, andere CPAP-leveranciers en artsen/ziekenhuizen aan een actieplan. Dit actieplan voorziet in reparatie of vervanging. Een combinatie van reparatie en vervanging zal in de praktijk aan de orde zijn. 

Tot dit actieplan klaar is, kunnen we geen apparaten repareren of omruilen. Er zijn op dit moment heel eenvoudig (nog) geen apparaten en onderdelen beschikbaar voor deze omruil- en reparatie-actie. Philips kan helaas nog steeds niet aangeven wanneer de benodigde apparaten en onderdelen in voldoende aantallen beschikbaar zijn om het actieplan daadwerkelijk uit te voeren. Wij hebben inmiddels wel alle betrokken apparaten bij hen kunnen aanmelden. Philips heeft aangegeven daarna verder met ons te overleggen over het actieplan.

Zodra wij uitsluitsel van Philips hebben, informeren wij u vanzelfsprekend over de praktische uitvoering en de planning.

Reparatie en vervanging vindt in nauwe samenwerking plaats met behandelend artsen. We zullen hiervoor duidelijke urgentiecriteria hanteren.

Zodra we kunnen, starten wij met het uitvoeren van het actieplan. Dit zal echter wel enige tijd duren i.v.m. het grote aantal betrokken apparaten. In de tussentijd blijft het advies van 19 juni gelden.

Wij realiseren ons dat het geen concreet nieuws voor u is. Wij blijven er echter bij Philips op hameren om het actieplan zo snel mogelijk ingezet te krijgen. 
 

Learn more about